Llibres de text curs 2019/20

La relació de llibres de text del curs 2019/20 és:

Us recordem que les classes començaran el 12 de setembre i que els llibres els podeu comprar a l'escola els dies 5, 6 i 9 de setembre.

Bon estiu i bones vacances!

Reflexió d'una alumna sobre el racisme

L'alumna Yuqui Li, de quart d'ESO, ens ha deixat a tots i a totes amb la boca oberta i ens ha fet reflexionar amb el que ha escrit sobre la vivència del racisme en primera persona. La reflexió parteix d'una de les activitats del projecte #urbanart del 2n trimestre

No us ho perdeu!

+Llegir l'article

10ª Campanya de donació de sang

Aquest curs fem la 10ª campanya de donació de sang a l'escola en col·laboració del Banc de Sang i Teixits i la Llar d'infants Blau. El alumnes de 6è EP estan super motivats en aquest projecte d'APS (Aprenentatge i Servei Comunitari) i només us demanen una cosa...

VENIU A L'ESCOLA PER DONAR SANG

DATA: 27 de març

HORARI: De 15:00 a 19:00

L'any passat van ser 56 donants, aquest volem que vinguis tú!!!

donació de sang 001

Premi concurs festa major del barri

Per la Festa Major de Sant Martí - Verneda, l'AMPA de l'escola va participar al ball de gegants amb uns capgrossos fets pels nostres alumnes. La fotografia que vam fer, i que aquí podeu veure, la vam penjar a les nostres xarxes socials i ha guanyat un premi fotogràfic de la Festa Major en la categoria "Participació de Barri", organitzat per la Coordinadora Vern i patrocinat per l'Eix Comercial Sant Martí.
Moltes gràcies al jurat i a l'organització per triar la nostra foto, i a l'AMPA de l'escola per ser tan activa i fer-nos visibles al barri. 
 
FB IMG 1542662721186

Projecte #merezcounacalle

Els alumnes d'ESO estan fent el projecte #merezcounacalle que busca fer visible i corregir les diferències de gènere presents a la nostra societat. Per fer-ho estan analitzant el nomenclator de diversos municipis de Catalunya, en total han analitzat 46 municipies que agrupen 3.708.656 habitants. Les dades són alarmants, de 12.362 carrers amb nom propi només un 7.87% tenen nom de dona i el 92.13% restant són d'home.

El projecte no només es queda en l'analisi del nomenclator, en una fase posterior els alumnes han enviat cartes als ajuntaments demanant una solució al problema. La crida ha estat un èxit: Ràdio Calella TV va fer una entrevista a unes alumnes (+escoltar entrevista); El regidor de govern Arnau Aymerich d'Argentona es va reunir a l'ajuntament amb altre equip i l'alcalde de Sant Just Desvern, el senyor Josep Perpinyà, ens va rebre al seu despatx i va recollir la proposat de posar un nom a Lluïsa Vidal.

IMG 20190315 104517

Challenge Cros Escolar

Durant tot el curs 2018/19 els nostres alumnes participen al Cros Escolar CEEB (Consell de l'Esport Escolar de Barcelona). Any rere any el número d'alumnes que van un diumenge a fer esport s'incrementa i és un motiu d'alegria, encara més si la participació va acompanyada de bons resultats.

Al cros del passat diumenge 17 de març celebrat al Parc de la Ciutadella les noies van fer medalla. Felicitats!

cursa

Iniciem els APS 2018-19

Engeguem els APS 2018-19 a l'ESO amb cinc projectes molt il·lusionants. L'experiència del curs passat va ser molt positiva com exemple us deixem el vídeo del projecte «Drets en Acció» / Teatre i Gènere. 

És una iniciativa d'Aprenentatge Servei (APS) orientada a promoure la igualtat de gènere i a combatre les violències masclistes en totes les seves formes. En la pràctica es va traduir en un procés de reflexió i creació col·lectiva d'una peça de teatre fòrum amb un grup d'estudiants del Centre Escolar San Francisco, del districte de Sant Martí de Barcelona. La peça creada es diu "Lo Malo" i va ser presentada tres cops davant d'altres adolescents del propi centre San Francisco i del Col·legi Jesuïtes El Clot. A nivell de contingut, el projecte ens va permetre parlar dels estereotips hegemònics de gènere, de diversitat sexual i afectiva, del masclisme en les relacions adolescents i de violència masclista. També vam parlar dels mites de l'amor romàntic i de la necessitat de construir relacions igualitàries i respectuoses.

VISITES PERSONALITZADES

Si voleu conèixer la nostra escola i el nostre projecte educatiu ho podeu fer omplint aquest formulari o trucant al telèfon 93 3132665.

 

 

formulari d'accés

calendari

lego education

ev3 logo

PIPE

PIPE

Escola d'idiomes

escola idiomes sanfran

equipament escolar

SAN FRANCISCO MANIQUIS 640x456

enllaços

 LOGO ESCOLESS HORITZONTAL 1 COLOR

 

logo EN21 centres horitzontal 300px

Batxillerat dual

logo Academica white

HOSPITAL DE NENS