Setmana de vaga per la terra

El CE San Francisco va recolçar actívament la setmana de vaga per la terra que va tenir lloc entre els dies 20 i 27 de setembre. Les mobilitzacions es van fer coincidint amb la Cimera Acció Climàtica 2019 de les Nacions Unides i van generar una protesta d'abast mundial per salvar el planeta.

Els nostres alumnes van fer un seguit d'activitats durant tota la setmana que van concloure amb una acció al carrer, molts mitjans de comunicació es van fer ressò i la nostra escola va aparèixer a l'InfoK de TV3 (veure enllaç)

Us animem a seguir donant veu als infant i als adolescents en el seu dret a heretar un món on viure dígnament. Compteu amb nosaltres!

 

Inici del curs 2019/20

Benvinguts/des al nou curs 2019/20. Aquest curs també serà apassionant, hem treballat amb moltes ganes aquest estiu per oferir-vos tot un seguit d'accions i novetats que us motivaran i ajudaran en la vostra formació.

Ens podeu seguir a les nostres xarxes socials: Blocs de cicle, instagram, twitter i facebook.

benvinguts19 20

 

Natació i gaudir de l'aigua sense perill

Dins del currículum del nostre centre els alumnes fan natació. D'aquesta manera els infants aprenen a gaudir amb seguretat de l'aigua en un entorn com el nostre amb milers de kilòmetes de platges, rius, piscines,... 

Un grup de piscina del cole ha servit d'exemple al Telediario de TVE.

piscinaTVE

Projecte #merezcounacalle

Els alumnes d'ESO estan fent el projecte #merezcounacalle que busca fer visible i corregir les diferències de gènere presents a la nostra societat. Per fer-ho estan analitzant el nomenclator de diversos municipis de Catalunya, en total han analitzat 46 municipies que agrupen 3.708.656 habitants. Les dades són alarmants, de 12.362 carrers amb nom propi només un 7.87% tenen nom de dona i el 92.13% restant són d'home.

El projecte no només es queda en l'analisi del nomenclator, en una fase posterior els alumnes han enviat cartes als ajuntaments demanant una solució al problema. La crida ha estat un èxit: Ràdio Calella TV va fer una entrevista a unes alumnes (+escoltar entrevista); El regidor de govern Arnau Aymerich d'Argentona es va reunir a l'ajuntament amb altre equip i l'alcalde de Sant Just Desvern, el senyor Josep Perpinyà, ens va rebre al seu despatx i va recollir la proposat de posar un nom a Lluïsa Vidal.

IMG 20190315 104517

Llibres de text curs 2019/20

La relació de llibres de text del curs 2019/20 és:

Us recordem que les classes començaran el 12 de setembre i que els llibres els podeu comprar a l'escola els dies 5, 6 i 9 de setembre.

Bon estiu i bones vacances!

Reflexió d'una alumna sobre el racisme

L'alumna Yuqui Li, de quart d'ESO, ens ha deixat a tots i a totes amb la boca oberta i ens ha fet reflexionar amb el que ha escrit sobre la vivència del racisme en primera persona. La reflexió parteix d'una de les activitats del projecte #urbanart del 2n trimestre

No us ho perdeu!

+Llegir l'article

10ª Campanya de donació de sang

Aquest curs fem la 10ª campanya de donació de sang a l'escola en col·laboració del Banc de Sang i Teixits i la Llar d'infants Blau. El alumnes de 6è EP estan super motivats en aquest projecte d'APS (Aprenentatge i Servei Comunitari) i només us demanen una cosa...

VENIU A L'ESCOLA PER DONAR SANG

DATA: 27 de març

HORARI: De 15:00 a 19:00

L'any passat van ser 56 donants, aquest volem que vinguis tú!!!

donació de sang 001

Premi projecte STEM

Els alumnes de l'APS "Canvia el teu món" han guanyat el 2n premi a millor projecte STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). Canvia el teu món és un projecte didàctic d'APS que es fa a escoles i instituts de Barcelona, Madrid i el País Basc. Al congrés de clausura de Barcelona els alumnes de la nostra escola van guanyar el 2n premi que consistia en unes ulleres de realitat virtual.

Enhorabona!!! 

IMG 20190531 WA0006

formulari d'accés

calendari

lego education

ev3 logo

PIPE

PIPE

Escola d'idiomes

escola idiomes sanfran

equipament escolar

SAN FRANCISCO MANIQUIS 640x456

enllaços

 LOGO ESCOLESS HORITZONTAL 1 COLOR

 

logo EN21 centres horitzontal 300px

Batxillerat dual

logo Academica white

HOSPITAL DE NENS