Reflexió d'una alumna sobre el racisme

L'alumna Yuqui Li, de quart d'ESO, ens ha deixat a tots i a totes amb la boca oberta i ens ha fet reflexionar amb el que ha escrit sobre la vivència del racisme en primera persona. La reflexió parteix d'una de les activitats del projecte #urbanart del 2n trimestre

No us ho perdeu!

+Llegir l'article

VISITES PERSONALITZADES

Si voleu conèixer la nostra escola i el nostre projecte educatiu ho podeu fer omplint aquest formulari o trucant al telèfon 93 3132665.

 

 

Iniciem els APS 2018-19

Engeguem els APS 2018-19 a l'ESO amb cinc projectes molt il·lusionants. L'experiència del curs passat va ser molt positiva com exemple us deixem el vídeo del projecte «Drets en Acció» / Teatre i Gènere. 

És una iniciativa d'Aprenentatge Servei (APS) orientada a promoure la igualtat de gènere i a combatre les violències masclistes en totes les seves formes. En la pràctica es va traduir en un procés de reflexió i creació col·lectiva d'una peça de teatre fòrum amb un grup d'estudiants del Centre Escolar San Francisco, del districte de Sant Martí de Barcelona. La peça creada es diu "Lo Malo" i va ser presentada tres cops davant d'altres adolescents del propi centre San Francisco i del Col·legi Jesuïtes El Clot. A nivell de contingut, el projecte ens va permetre parlar dels estereotips hegemònics de gènere, de diversitat sexual i afectiva, del masclisme en les relacions adolescents i de violència masclista. També vam parlar dels mites de l'amor romàntic i de la necessitat de construir relacions igualitàries i respectuoses.

Trenquem barreres amb CloudProfessor

Els alumnes que fan l'APS "Trenquem barreres amb CloudProfessor" han explicat als informàtics d'ACER en quin punt està el seu projecte i quines són les dificultats que s'estan trobant. El kit que permet programar l'internet de les coses (IoT) l'estan aplicant per crear una taula de musicoteràpia.

El valor del projecte és doble: per una banda estan aprenent a programar i per altra estan fent una tasca social perquè la taula està pensada per ser utilitzada amb persones amb discapacitats.

IMG 20180425 123653

10ª Campanya de donació de sang

Aquest curs fem la 10ª campanya de donació de sang a l'escola en col·laboració del Banc de Sang i Teixits i la Llar d'infants Blau. El alumnes de 6è EP estan super motivats en aquest projecte d'APS (Aprenentatge i Servei Comunitari) i només us demanen una cosa...

VENIU A L'ESCOLA PER DONAR SANG

DATA: 27 de març

HORARI: De 15:00 a 19:00

L'any passat van ser 56 donants, aquest volem que vinguis tú!!!

donació de sang 001

Llibres de text 2018/19

A continuació us adjuntem la llista dels llibres de text del curs 2018/19:

La venda de llibres es farà els dies 5, 6 i 7 de setembre de 9 a 13h al gimnàs de l'escola.

Us recordem que el curs començarà el 12 de setembre a jornada completa a totes les etapes (infantil, primària i secundària). L'horari d'entrada del primer dia serà l'habitual (9h00) excepte a l'ESO que serà a les 8h45.

Us desitgem unes bones vacances i que retorneu amb energies renovades.

Bon estiu

"Oh my goig" betevé

La nostra escola ha participat en dos capítols de la sèrie de televisió Oh my goig de la cadena betevé, on l'educació sexual i la competència social són tractades d'una manera molt didàctica.

La gravació ha estat un valor afegit a la formació en valors que reben els nostres alumnes.

 

Premi concurs festa major del barri

Per la Festa Major de Sant Martí - Verneda, l'AMPA de l'escola va participar al ball de gegants amb uns capgrossos fets pels nostres alumnes. La fotografia que vam fer, i que aquí podeu veure, la vam penjar a les nostres xarxes socials i ha guanyat un premi fotogràfic de la Festa Major en la categoria "Participació de Barri", organitzat per la Coordinadora Vern i patrocinat per l'Eix Comercial Sant Martí.
Moltes gràcies al jurat i a l'organització per triar la nostra foto, i a l'AMPA de l'escola per ser tan activa i fer-nos visibles al barri. 
 
FB IMG 1542662721186

formulari d'accés

calendari

lego education

ev3 logo

PIPE

PIPE

Escola d'idiomes

escola idiomes sanfran

equipament escolar

SAN FRANCISCO MANIQUIS 640x456

enllaços

 

 

logo EN21 centres horitzontal 300px

Batxillerat dual

logo Academica white

HOSPITAL DE NENS